Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Hästfinkor

Med fokus på hästens säkerhet och komfort har Ifor Williams designat hästfinkor sedan 1960-talet. Våra hästfinkor är byggda av robusta material, utrustade med smarta funktioner och standardutrustning över det vanliga! När du kör med en Ifor Williams hästfinka känner du att du har 60 år av erfarenhet bakom dig!

Hästfinkor

Med fokus på hästens säkerhet och komfort har Ifor Williams designat hästfinkor sedan 1960-talet. Våra hästfinkor är byggda av robusta material, utrustade med smarta funktioner och standardutrustning över det vanliga! När du kör med en Ifor Williams hästfinka känner du att du har 60 år av erfarenhet bakom dig!

Ifor Williams hästtransporter

Välkommen med dina frågor om våra produkter:

Vilken hästfinka passar dig?

Enhästars boogiesläp kostar och väger mindre, ger bättre sikt bakåt och är billigare att dra tack vare lägre luftmotstånd. Större hästtrailers ger möjligheten att lasta en, två eller fler hästar. Dessa hästfinkor väger mer och ställer därför högre krav på såväl ditt körkort som den dragbil du kommer att använda – två viktiga parametrar när du överväger att köpa en hästfinka. Vi har transporter ända upp till tre axlar! Bläddra genom vårt sortiment för att se vad som passar dig bäst:

Ifor Williams hästtransporter

Varför välja Ifor Williams hästfinkor?

Säkerhet

Riktiga störtbågar, tåligt golv, stabil konstruktion och tredje bromsljus är bara några av säkerhetsdetaljer på våra hästtransporter.

Hållbarhet

Finkorna är byggda av noga utvalda material och håller över tid. Det är också anledningen till att de är eftertraktade på andrahandsmarknaden.

Komfort

Ifor Williams hästfinkor är prisbelönta för sin fantastiska ventilation! Den unika bladfjädringen undertill bidrar till överlägsen komfort under färd.

Tryggt ägande

Vi är så säkra på den höga kvaliteten i våra produkter att vi lämnar 25 års garantier på golven och hela två års fri service på alla nya hästfinkor.

LASTA HÄSTEN SÄKERT

Hur ska hästen lastas och transporteras? I en Ifor Williams kan du välja mellan att transportera din häst framlänges eller på diagonalen. Ifor Williams kombiramper som kan öppnas som dörrar eller användas som ramper, sviktar ingenting tack vare sin stabilitet och höga kvalitet. Föredrar du och din häst step-up möjliggör kombirampen just detta i sin funktionalitet. För säkerhets skull har Ifor Williams hästfinkor panikutlösning – du kan fälla bommen utifrån vid behov. Fronturlastning är det mest naturliga för hästen, då den vill röra sig framåt, och detta är standard i alla Ifor Williams transporter utan inbyggd sadelkammare.

Det här säger
hästägare om våra hästfinkor

Hästfinkor för säkrare fritid!

I en Ifor Williams hästfinka är det gott om plats vilket är viktigt för att hästen ska trivas, tycka om transporten och förknippa den med något positivt! När du transporterar din häst ska den stå bunden så att den inte kan vända sig om eller bita grannhästen. Erbjud gärna hästen hönät så kan den hålla sig sysselsatt under transporten. Det är även viktigt att hästen får bra ventilation, både under färd och vid väntetid i hästtransporten  överväg därför öppningsbara fönster vilket är standard i vårt ”Sverige-paket”.

HÄSTFINKOR MED BOENDE

ifor-williams-slapvagnstips-meetings-eventa-hasttransport-med-boende

Föredrar du komfortabelt  boende med dusch, toalett, ett fullt utrustat kök samt värme i bodelen? Allt detta och utrustning som slang på utsidan och utmärkt förvaring för hästens foder är några av fördelarna med vår modell Eventa. 

FÖRTÄLT TILL HÄSTFINKA

ifor-williams-slapvagnstips-meetings

Planerar du att åka på meeting eller är en tävling på gång? Vår nyaste serie hästtransporter – HBX – kan utrustas med ett förtält. Tältet kan kombineras med olika tillval: sovalkov, myggnät och golv. Praktiskt, eller hur? 

traileraid - din vän i nöden

ifor-williams-slapvagnstips-meetings-traileraid

Händer det något på vägen kan du hissa upp hästfinkan och byta det trasiga hjulet utan att behöva lasta om hästen. Genialiskt enkelt i sin funktion och ovärderligt smidigt om olyckan trots allt skulle vara framme.

KÖPA HÄSTFINKA

Vad sägs om 25 års garanti? Ifor Williams hästfinkor tål tuffa tag – både inifrån och utifrån. De är byggda helt utan organiskt material i karossen och det är anledningen till att vi lämnar så frikostiga garantier på hästfinkorna! Det som utmärker Ifor Williams produkter är de genomtänkta och smarta funktionerna. Bladfjädringen – som vi är unika  om – är standard på alla Ifor Williams hästfinkor och bidrar till både stabilitet och komfort under färd. Något vi garanterar hästen uppskattar när den åker bekvämt och kommer fram utvilad!

Några andra saker du kan fundera på när du ska köpa hästfinka

Återigen är det hästens storlek som avgör vilken hästfinka du kan köpa. I vår hästtransport HBE506 kan du köra två hästar även om du bara har B-körkort. Men urvalet av hästfinkor är begränsat för den med fullvuxna hästar och endast B-körkort. Vår rekommendation – om du funderar på att öka din behörighet – är att direkt ta BE-körkort vilket ger dig mycket större urval av hästfinkor  Läs mer i detalj om vad som gäller i vår körkortsguide här.

För att få hästfinkan godkänd för yrkesmässig trafik eller transport över 8 timmar av Miljö & Hälsa behövs en skylt med en häst alt hästhuvud framtill samt texten “Hästtransport” baktill. Grundkraven är att det tydligt framgår att det transporteras levande djur i fordonet. Skyltarna ska vara lätta att läsa på håll och med svensk eller engelsk text.

Vikten på din häst nu och framöver spelar roll för val av hästfinka  Hästar växer eller kanske ska du köpa fler framöver? Fundera över om ditt behov kommer att förändras med tiden eller om det räcker med enhästarssläp.

I så fall är sadelkammare din lösning för hästfinkan. Ifor Williams säljer både inbyggd och dörrhängd sadelkammare samt sadelskåp på hjul.

Du får kombirampens dubbla funktion som ger dig ett större användningsområde av din hästfinka om du tar bort inredningen kan du köra annat, tex höbalar eller pallgods. Det är lätt att komma fram med trucken när dörrarna på hästtransporten står öppna. Med kombiramp kan hästen välja att gå på ramp eller step-up. Här finns ett val för hästen och en praktisk funktion för dig som ägare!

Hästfinkor

Med fokus på hästens säkerhet och komfort har Ifor Williams designat hästtransporter sedan 1960-talet. Våra hästfinkor är byggda av robusta material, utrustade med smarta funktioner och standardutrustning över det vanliga! När du kör med en Ifor Williams hästfinka känner du att du har 60 år av erfarenhet bakom dig!