BOSKAPSSLÄP

Säkra, stabila och trygga släpvagnar för att transportera ditt boskap till eller från beten, slakt, avel, utställningar med mera. Stabil konstruktion, gediget material och unika funktioner ger dig en effektiv arbetsdag och ditt boskap en säker och bekväm färd. Vi erbjuder 2 års fri service* på samtliga våra boskapssläp. Vilket boskapssläp passar dina behov? Kontakta oss för vidare vägledning och prisuppgift!

BOSKAPSSLÄP MODELLER

P-serien är det perfekta boskapssläpet för den mindre gården eller som komplement på den större!

P6e och P7e är enkelaxlade, obromsade boskapssläp i två storlekar, lämpade för får, grisar och småkalvar. Dessa boskapssläp kaan dras av alla bilar och oavsett körkortstyp hos föraren. Släpen kan beställas med en dragstång speciellt anpassad för ATV-fordon.  Aluminiumkåpan kan enkelt tas av och man kan då transportera mer skrymmande saker med samma släp.

P6g och P8g är båda enkelaxlade, bromsade boskapssläp i två storlekar. Modellerna tillverkas med två olika innerhöjder; 112 cm och 146 cm och de kan registreras i totalvikt mellan 750 kg och 1400 kg.  Standardutrustade med Ifor Williams berömda bladfjädring för bästa djurkomfort, även aluminiumgolv, rampstaket, dörr på vänster sida och 5 respektive 7 ventilationsluckor längs sidorna. Boskapssläpen kan dras av de flesta vanliga personbilar även om föraren bara har B-kort. Släpen är lämpade för får, grisar och småkalvar och med den högre takhöjden även för mindre klövdjur.

Samtliga släp i P-serien uppfyller krav för transport av djur upp till 8 timmar.

Modeller, vikter och mått finns i fliken ”Dokument”.
Kontakta oss med dina behov så guidar vi dig genom modellerna!

TA5-serien är speciellt lämpad för lantbrukaren som ofta behöver trafikera smala vägar eller trånga infarter och är ett utmärkt släp för den mindre gården eller som komplement på den större. Boskapssläpen i serien lämpar sig för får, grisar och boskap. Ifor Williams berömda bladfjädring för bästa djurkomfort är standard, liksom aluminiumgolv, rampstaket, enkla eller dubbla dörrar och från 7 till 26 ventilationsluckor längs sidorna (beroende på vilken modell som väljs). Golvytan på boskapssläpen i TA-serien varierar stort mellan modellerna och innerhöjden är antingen 122cm , 183cm eller 213cm. De större modellerna i serien kan beställas med tre olika rampsystem: vanlig standardramp, kombiramp som ger möjligheten att öppna bakänden som två dörrar och Easy-Load rampen som ger möjligheten till dubbla våningar för att fördubbla antalet djur som kan transporteras. Även antal axlar och hjuldimensioner finns i variation bland modellerna, liksom totalviken i vilken de kan registreras: från 1400kg till 3500kg beroende på modell. Boskapssläpen i TA5-serien uppfyller alla krav för transport av djur upp till 8 timmar.

Modeller, vikter och mått finns i fliken ”Dokument”.
Kontakta oss med dina behov så guidar vi dig genom modellerna!

TA510-serien passar utmärkt den större gården. Boskapssläpen i denna serie är större, tyngre och tar både fler och större djur. TA510-seriens olika modeller lämpar sig för allt från får, grisar och småkalvar till kor och hästar. Boskapssläpen har som alltid Ifor Williams unika bladfjädring för bästa djurkomfort, liksom aluminiumgolv, rampstaket, enkla eller dubbla dörrar och från 11 till 26 reglerbara ventilationsluckor längs sidorna (beroende på vilken modell som väljs). Golvytan på boskapssläpen i TA510-serien varierar stort mellan modellerna och innerhöjden är antingen 183cm eller 213cm. De flesta modellerna i serien kan beställas med tre olika rampsystem: vanlig standardramp, kombiramp som ger möjligheten att öppna bakänden som två dörrar och Easy-Load rampen som ger möjligheten till dubbla våningar för att fördubbla antalet djur som kan transporteras. De större modellerna av dessa boskapssläp kan även beställas för transport av två eller fler hästar, beroende på inredning. Släpen i denna serie varierar i hjuldimension samt antal axlar och de kräver BE-körkort eftersom de har en totalvikt på 3500kg. Boskapssläpen i TA510-serien uppfyller alla krav för transport av djur upp till 8 timmar.

Modeller, vikter och mått finns i fliken ”Dokument”.
Kontakta oss med dina behov så guidar vi dig genom modellerna!

DP-serien är vårt mest mångsidiga boskapssläp eftersom det har andra användningsområden. Lyft bara enkelt av boskapsburen och du har ett flaksläp! DP-serien är utmärkt släp för den större gården och lämpar sig för får, grisar och boskap. Boskapssläpen har som alltid Ifor Williams unika bladfjädring för bästa djurkomfort, liksom aluminiumgolv, rampstaket, dubbla dörrar och från 18 till 22 reglerbara ventilationsluckor längs sidorna (beroende på vilken modell som väljs). Golvytan på boskapssläpen i DP-serien varierar mellan modellerna och innerhöjden är 189cm. Modellerna kan beställas med vanlig standardramp eller Easy-Load rampen som ger möjligheten till dubbla våningar för att fördubbla antalet djur som kan transporteras. Släpen i denna serie varierar i hjuldimension samt antal axlar och de kräver BE-körkort eftersom de har en totalvikt på 3500kg. Boskapssläpen i DP-serien uppfyller alla krav för transport av djur upp till 8 timmar.

Modeller, vikter och mått finns i fliken ”Dokument”.
Kontakta oss med dina behov så guidar vi dig genom modellerna!

Fråga oss!

Fråga oss!

VI KOMMER UT TILL DIG

Om du vill spara tid.

VI VÄRDERAR DIN TID!

Därför kommer vi gärna ut och visar våra djurtransporter på din gård.
Visning

TVÅ ÅRS FRI SERVICE

Är det något för dig?
Alla nya Ifor Williams boskapssläp säljs med två års fri service hos auktoriserad verkstad nära dig.
Läs mer om vad som gäller.
Fri service

ARTIKLAR OM TRANSPORT

Vill du öka din kunskap?
Bland våra guider kan du läsa om hur boskap påverkas av transport eller hur du som lantbrukare kan få effektivare tid på din gård genom val av rätt transport.
Artiklar om boskap

Benny väljer Ifor Williams boskapssläp

Lantbrukaren från Lanna väljer att transportera sitt boskap i en TA510 – här förklarar han sitt val. 

Bårarps avelsbesättning lastar på tre axlar.

Miranda berättar vad hon uppskattar mest med Ifor Williams boskapssläp, förutom den utmärkta ventilationen.

ARTIKLAR OM TRANSPORT AV BOSKAP