Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

BOSKAPSSLÄP

Säkra, stabila och trygga släpvagnar för att transportera ditt boskap till eller från beten, slakt, avel, utställningar med mera. Stabil konstruktion, gediget material och unika funktioner ger dig en effektiv arbetsdag på gården och ditt boskap en säker och bekväm färd.

Välkommen med dina frågor om våra produkter:

Släp för transport av boskap

Ifor Williams boskapssläp har som alltid bladfjädring för bästa komfort under färd, ett starkt och lättskött aluminiumgolv samt överlägset god ventilation. Antalet luckor varierar på de olika modellerna. Många av modellerna i boskapssegmentet kan beställas med tre olika rampsystem: vanlig standardramp, kombiramp som ger möjligheten att öppna bakänden som två dörrar och Easy-Load rampen som ger möjligheten till dubbla våningar för att fördubbla antalet djur som kan transporteras. Samtliga modeller uppfyller kraven för djurtransport upp till 8 timmar.

Play Video about ifor-williams-boskapsslap-DP-120

P-serien är det perfekta boskapssläpet för den mindre gården eller som komplement på den större!

P6e och P7e är enkelaxlade, obromsade boskapssläp i två storlekar, lämpade för får, grisar och småkalvar. Dessa boskapssläp kaan dras av alla bilar och oavsett körkortstyp hos föraren. Släpen kan beställas med en dragstång speciellt anpassad för ATV-fordon.  Aluminiumkåpan kan enkelt tas av och man kan då transportera mer skrymmande saker med samma släp.

P6g och P8g är båda enkelaxlade, bromsade boskapssläp i två storlekar. Modellerna tillverkas med två olika innerhöjder; 112 cm och 146 cm och de kan registreras i totalvikt mellan 750 kg och 1400 kg.  Standardutrustade med Ifor Williams berömda bladfjädring för bästa djurkomfort, även aluminiumgolv, rampstaket, dörr på vänster sida och 5 respektive 7 ventilationsluckor längs sidorna. Boskapssläpen kan dras av de flesta vanliga personbilar även om föraren bara har B-kort. Släpen är lämpade för får, grisar och småkalvar och med den högre takhöjden även för mindre klövdjur.

Samtliga släp i P-serien uppfyller krav för transport av djur upp till 8 timmar.

Modeller, vikter och mått finns i fliken “Dokument”.
Kontakta oss med dina behov så guidar vi dig genom modellerna!

TA5-serien är speciellt lämpad för lantbrukaren som ofta behöver trafikera smala vägar eller trånga infarter och är ett utmärkt släp för den mindre gården eller som komplement på den större. Boskapssläpen i serien lämpar sig för får, grisar och boskap. Ifor Williams berömda bladfjädring för bästa djurkomfort är standard, liksom aluminiumgolv, rampstaket, enkla eller dubbla dörrar och från 7 till 26 ventilationsluckor längs sidorna (beroende på vilken modell som väljs). Golvytan på boskapssläpen i TA-serien varierar stort mellan modellerna och innerhöjden är antingen 122cm , 183cm eller 213cm. De större modellerna i serien kan beställas med tre olika rampsystem: vanlig standardramp, kombiramp som ger möjligheten att öppna bakänden som två dörrar och Easy-Load rampen som ger möjligheten till dubbla våningar för att fördubbla antalet djur som kan transporteras. Även antal axlar och hjuldimensioner finns i variation bland modellerna, liksom totalviken i vilken de kan registreras: från 1400kg till 3500kg beroende på modell. Boskapssläpen i TA5-serien uppfyller alla krav för transport av djur upp till 8 timmar.

Modeller, vikter och mått finns i fliken “Dokument”.
Kontakta oss med dina behov så guidar vi dig genom modellerna!

TA510-serien passar utmärkt den större gården. Boskapssläpen i denna serie är större, tyngre och tar både fler och större djur. TA510-seriens olika modeller lämpar sig för allt från får, grisar och småkalvar till kor och hästar. Boskapssläpen har som alltid Ifor Williams unika bladfjädring för bästa djurkomfort, liksom aluminiumgolv, rampstaket, enkla eller dubbla dörrar och från 11 till 26 reglerbara ventilationsluckor längs sidorna (beroende på vilken modell som väljs). Golvytan på boskapssläpen i TA510-serien varierar stort mellan modellerna och innerhöjden är antingen 183cm eller 213cm. De flesta modellerna i serien kan beställas med tre olika rampsystem: vanlig standardramp, kombiramp som ger möjligheten att öppna bakänden som två dörrar och Easy-Load rampen som ger möjligheten till dubbla våningar för att fördubbla antalet djur som kan transporteras. De större modellerna av dessa boskapssläp kan även beställas för transport av två eller fler hästar, beroende på inredning. Släpen i denna serie varierar i hjuldimension samt antal axlar och de kräver BE-körkort eftersom de har en totalvikt på 3500kg. Boskapssläpen i TA510-serien uppfyller alla krav för transport av djur upp till 8 timmar.

Modeller, vikter och mått finns i fliken “Dokument”.
Kontakta oss med dina behov så guidar vi dig genom modellerna!

DP-serien är vårt mest mångsidiga boskapssläp eftersom det har andra användningsområden. Lyft bara enkelt av boskapsburen och du har ett flaksläp! DP-serien är utmärkt släp för den större gården och lämpar sig för får, grisar och boskap. Boskapssläpen har som alltid Ifor Williams unika bladfjädring för bästa djurkomfort, liksom aluminiumgolv, rampstaket, dubbla dörrar och från 18 till 22 reglerbara ventilationsluckor längs sidorna (beroende på vilken modell som väljs). Golvytan på boskapssläpen i DP-serien varierar mellan modellerna och innerhöjden är 189cm. Modellerna kan beställas med vanlig standardramp eller Easy-Load rampen som ger möjligheten till dubbla våningar för att fördubbla antalet djur som kan transporteras. Släpen i denna serie varierar i hjuldimension samt antal axlar och de kräver BE-körkort eftersom de har en totalvikt på 3500kg. Boskapssläpen i DP-serien uppfyller alla krav för transport av djur upp till 8 timmar.

Modeller, vikter och mått finns i fliken “Dokument”.
Kontakta oss med dina behov så guidar vi dig genom modellerna!

bygg ditt släp

Boskapssläpen kan konfigureras med flera axlar, längder, bredder och vikter. Du kan välja mellan flera olika rampsystem och bygga på den utrustning just du behöver. I vårt smarta verktyg bygger du ihop din släpvagn och ser direkt på skärmen vad det kostar. 

Det här säger våra kunder om oss.

Play Video about ifor-williams-boskapsslap-DP-120

Benny väljer Ifor Williams boskapssläp

Lantbrukaren från Lanna väljer att transportera sitt boskap i en TA510 – här förklarar han sitt val. 

Play Video

Benny har haft sitt boskapssläp sedan 2008

Efter 15 år rullar boskapssläpet lika fint, stabilt och säkert. Han berättar vad han är mest nöjd med.

Play Video about Ifor Williams boskapssläp

Bårarps avelsbesättning kör på tre axlar.

Miranda berättar vad hon uppskattar mest med Ifor Williams boskapssläp.

Boskapstransporter för effektivare lantbruk!

Vi värderar din tid som lantbrukare och därför kommer vi gärna ut och visar våra djurtransporter på din gård. Vi är så säkra på kvaliteten av våra boskapssläp att vi erbjuder hela fyra års fri service på släpvagnar sålda av oss eller någon av våra återförsäljare. Starka, stabila och lättskötta boskapstransporter för ett problemfritt ägande i ditt lantbruk!

VI KOMMER UT TILL DIN GÅRD

Vi värderar din tid som lantbrukare och därför kommer vi gärna ut och visar våra djurtransporter på din gård.

TRYGGHET -
FYRA ÅRS FRI SERVICE

Vi erbjuder hela fyra års fri service på nya Ifor Williams släpvagnar sålda av oss eller någon av våra återförsäljare.

ARTIKLAR OM BOSKAP OCH TRANSPORT

Välkommen att ta del av våra kunskapsartiklar om att transportera boskap och effektivare lantbruk.