Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
ifor-williams-slapvagnstips-meetings

ÅKA PÅ MEETINGS

Våren och sommaren innebär hästmeetings, hästcuper och tävlingar i olika ridsporter. För samtliga events innebär det en stor portion förväntan, glädje och längtan att komma i väg. Är du van deltagare har du säkert din egen, utmärkta rutin som funkar för dig. Men den som ska åka på hästmeeting för första gången kan bli överväldigad av allt som behöver lösas, förberedas och packas inför resan och eventet. Vi hjälper till att skapa ordning i förberedelsekaoset inför ett meeting!

Hästtransport med boende

När du bokar ditt deltagande bör du kontrollera boendemöjligheter för dig och ditt sällskap. Det förekommer olika varianter på allt från boende på plats där meeting arrangeras i hyrda lokaler, till hotell och vandrarhem i anslutning till platsen. Många åker också i husvagn eller husbil, i ett större sällskap eftersom fler dragfordon krävs. Vår lösning Eventa erbjuder en mycket smidigt kombo: hästtransport och husvagn i ett. Full inredning i bodelen med kök, värme sitt- och sovplatser, och upp till två hästar kan transporteras i en Eventa. Gott om plats för all möjlig packning, foder och utrustning. Eventa utgör därför ett utmärkt alternativ till en C-kortsbil.

Previous slide
Next slide

Regler för transport av häst

Ett hästmeeting kan vara över flera dagar och ibland kan det vara ganska långt att åka. Därför är det bra att ta reda på vad som gäller vid transport av din häst längre sträckor. Åker du längre bort än 50 kilometer ska du se till djuren minst varannan timme. För att undvika vätskebrist, se till att hästen dricker vatten både innan resan, och när ni stannar på vägen. Dricker den dåligt på resa kan äppeljuice i vattnet hjälpa. Åker ni längre kan ett hönät vara en lösning för att ge hästen något att mumsa på och en sysselsättning på samma gång. Hästtransporten ska ha ett halkfritt golv och det bör vara täckt med strömaterial. Oavsett hur långt du åker ska det finnas bra ventilation och glöm inte hästpasset – det ska du alltid ha med dig när du transporterar häst.  

Smidiga tillbehör på meeting

SADELSKÅP

Åker du i traditionell hästtransport så är ett sadelskåp på hjul en smart lösning som många föredrar på meetings.

TRAILERAID

Ett smart tillbehör som låter dig byta hjulet utan att lasta av hästen, i händelse av att du får problem på vägen.

TRÅDLÖS KAMERA

En kamera kan också vara smidigt att ha på plats i boxen, så att du har koll på din häst när du inte är där.

Kontrollera innan du åker iväg på meeting

Om du lånar eller hyr en hästtransport så bekanta dig med transportens delar: hur ramper och dörrar öppnas, stängs och säkras. Kontrollera hur bommarna justeras och hur panikutlösningen fungerar. Finns det plats att hänga ett hönät någonstans? Testa att lasta din häst på transporten innan ni åker på meeting, så att du är säker på att hästen lättare går på senare när ni faktiskt ska åka iväg. Din egen transport är du säkert van vid att hantera, men vi förordar ändå en extra kontroll dagarna innan avfärd – så att du vet att elektroniken är okej, att du har rätt lufttryck i däcken och att alla lås och säkerhetsdetaljer fungerar som de ska. 

Förtält till hästtransporten ger dig en helt annan upplevelse på plats. Det pumpas enkelt upp, uppsättningen tar bara några minuter och förtältet går att utrusta med invändig sovalkov och myggnätset. Ett förtält till hästtransporten löser flera behov på ett hästmeeting:

  • skugga
  • regnskydd
  • sovplats
  • ombytesrum
  • mat- och fikaplats
  • mötesrum

Packlista för meetings

Det kan bli en hel del som ska packas med om du åker på hästmeeting, cup eller ridtävling. Packningens omfattning styrs av hur många dagar ni ska vara borta samt väder och temperatur. Det kan bli många olika täcken eller schabrak för hästen och kanske måste flera ridutstyrslar packas med för dig. Väldigt mycket kan lånas av andra på plats, men många väljer ändå att transportera det mesta själva för att göra sitt meeting så smidigt som möjligt. Här har vi samlat en lista på vad många väljer att packa med sig när de åker i väg på hästmeeting – öppna, skriv ut och packa. Vi önskar en säker resa och ett trevligt event!

Nästa artikel:

Vad som kan vara bra att ha i transporten.

Nästa artikel:

Kontrollera släpets ljus.