Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Hästtransporter

Med fokus på hästens säkerhet och komfort har Ifor Williams designat hästtransporter sedan 1960-talet. Våra hästtransporter är byggda av robusta material, utrustade med smarta funktioner och standardutrustning över det vanliga! När du kör med en Ifor Williams hästtransport känner du att du har 60 år av erfarenhet bakom dig!

Ifor Williams hästtransporter

Välkommen med dina frågor om våra produkter:

Vilken hästtransport passar dig?

Enhästars boogiesläp kostar och väger mindre, ger bättre sikt bakåt och är billigare att dra tack vare lägre luftmotstånd. Större hästtrailers ger möjligheten att lasta en, två eller fler hästar. Dessa hästtransporter väger mer och ställer därför högre krav på såväl ditt körkort som den dragbil du kommer att använda – två viktiga parametrar när du överväger att köpa en hästtransport. Vi har transporter ända upp till tre axlar! Bläddra genom vårt sortiment för att se vad som passar dig bäst:

Ifor Williams hästtransporter

Varför välja Ifor Williams hästtransporter?

Säkerhet

Riktiga störtbågar, tåligt golv, stabil konstruktion och tredje bromsljus är bara några av säkerhetsdetaljer på våra hästtransporter.

Hållbarhet

Hästtransporterna är byggda av noga utvalda material och håller över tid. Det är också anledningen till att de är eftertraktade på andrahandsmarknaden.

Komfort

Ifor Williams hästtransporter är prisbelönta för sin fantastiska ventilation! Den unika bladfjädringen undertill bidrar till överlägsen komfort under färd.

Tryggt ägande

Vi är så säkra på den höga kvaliteten i våra produkter att vi lämnar 25 års garantier på golven och hela två års fri service på alla nya hästtransporter.

LASTA HÄSTEN SÄKERT

Hur ska hästen lastas och transporteras? I en Ifor Williams kan du välja mellan att transportera din häst framlänges eller på diagonalen. Ifor Williams kombiramper som kan öppnas som dörrar eller användas som ramper, sviktar ingenting tack vare sin stabilitet och höga kvalitet. Föredrar du och din häst step-up möjliggör kombirampen just detta i sin funktionalitet. För säkerhets skull har Ifor Williams hästtransporter panikutlösning – du kan fälla bommen utifrån vid behov. Fronturlastning är det mest naturliga för hästen, då den vill röra sig framåt, och detta är standard i alla Ifor Williams transporter utan inbyggd sadelkammare.

Det här säger
hästägare om våra hästtransporter

Hästtransporter för säkrare fritid!

I en Ifor Williams hästtransport är det gott om plats vilket är viktigt för att hästen ska trivas, tycka om transporten och förknippa den med något positivt! När du transporterar din häst ska den stå bunden så att den inte kan vända sig om eller bita grannhästen. Erbjud gärna hästen hönät så kan den hålla sig sysselsatt under transporten. Det är även viktigt att hästen får bra ventilation, både under färd och vid väntetid i hästtransporten  överväg därför öppningsbara fönster vilket är standard i vårt ”Sverige-paket”.

HÄSTTRANSPORT MED BOENDE

ifor-williams-slapvagnstips-meetings-eventa-hasttransport-med-boende

Föredrar du komfortabelt  boende med dusch, toalett, ett fullt utrustat kök samt värme i bodelen? Allt detta och utrustning som slang på utsidan och utmärkt förvaring för hästens foder är några av fördelarna med vår modell Eventa. 

FÖRTÄLT TILL HÄSTTRANSPORT

ifor-williams-slapvagnstips-meetings

Planerar du att åka på meeting eller är en tävling på gång? Vår nyaste serie hästtransporter – HBX – kan utrustas med ett förtält. Tältet kan kombineras med olika tillval: sovalkov, myggnät och golv. Praktiskt, eller hur? 

traileraid - din vän i nöden

ifor-williams-slapvagnstips-meetings-traileraid

Händer det något på vägen kan du hissa upp hästtransporten och byta det trasiga hjulet utan att behöva lasta om hästen. Genialiskt enkelt i sin funktion och ovärderligt smidigt om olyckan trots allt skulle vara framme.

KÖPA HÄSTTRANSPORT

Vad sägs om 25 års garanti? Ifor Williams hästtransporter tål tuffa tag – både inifrån och utifrån. De är byggda helt utan organiskt material i karossen och det är anledningen till att vi lämnar så frikostiga garantier på hästtransporterna! Det som utmärker Ifor Williams produkter är de genomtänkta och smarta funktionerna. Bladfjädringen – som vi är unika  om – är standard på alla Ifor Williams hästtransporter och bidrar till både stabilitet och komfort under färd. Något vi garanterar hästen uppskattar när den åker bekvämt och kommer fram utvilad!

Några andra saker du kan fundera på när du ska köpa hästtransport

Återigen är det hästens storlek som avgör vilken hästtransport du kan köpa. I vår hästtransport HBE506 kan du köra två hästar även om du bara har B-körkort. Men urvalet av hästtransporter är begränsat för den med fullvuxna hästar och endast B-körkort. Vår rekommendation – om du funderar på att öka din behörighet – är att direkt ta BE-körkort vilket ger dig mycket större urval av hästtransporter  Läs mer i detalj om vad som gäller i vår körkortsguide här.

För att få hästtransporten godkänd för yrkesmässig trafik eller transport över 8 timmar av Miljö & Hälsa behövs en skylt med en häst alt hästhuvud framtill samt texten “Hästtransport” baktill. Grundkraven är att det tydligt framgår att det transporteras levande djur i fordonet. Skyltarna ska vara lätta att läsa på håll och med svensk eller engelsk text.

Vikten på din häst nu och framöver spelar roll för val av hästtransport  Hästar växer eller kanske ska du köpa fler framöver? Fundera över om ditt behov kommer att förändras med tiden eller om det räcker med enhästarssläp.

I så fall är sadelkammare din lösning för hästtransporten. Ifor Williams säljer både inbyggd och dörrhängd sadelkammare samt sadelskåp på hjul.

Du får kombirampens dubbla funktion som ger dig ett större användningsområde av din hästtransport om du tar bort inredningen kan du köra annat, tex höbalar eller pallgods. Det är lätt att komma fram med trucken när dörrarna på hästtransporten står öppna. Med kombiramp kan hästen välja att gå på ramp eller step-up. Här finns ett val för hästen och en praktisk funktion för dig som ägare!