HÄSTTRANSPORTER

HÄSTTRANSPORTER

Hållbarhet, säkerhet och design – för kräsna hästar och medvetna ägare! Ifor Williams hästtransporter ger dig och din häst en pålitlig transport med överlägsen komfort. Unika funktioner och problemfritt ägande får du på köpet!

HÄSTÄGARE BERÄTTAR:

VÅRA HÄSTTRANSPORTER

Vilken hästtransport passar dig? Enhästars boogiesläp kostar och väger mindre, ger bättre sikt bakåt och är billigare att dra tack vare lägre luftmotstånd. Större hästtrailers ger möjligheten att lasta en, två eller fler hästar. Dessa hästtransporter väger mer och ställer därför högre krav på såväl ditt körkort som den dragbil du kommer att använda – två viktiga parametrar när du överväger att köpa en hästtransport. Vi har transporter ända upp till tre axlar! Bläddra genom vårt sortiment för att se vad som passar dig bäst:

KOMFORT I HÄSTTRANSPORTEN

I en Ifor Williams hästtransport är det gott om plats vilket är viktigt för att hästen ska trivas, tycka om transporten och förknippa den med något positivt! När du transporterar din häst ska den stå bunden så att den inte kan vända sig om eller bita grannhästen. Erbjud gärna hästen hönät så kan den hålla sig sysselsatt under transporten. Det är även viktigt att hästen får bra ventilation, både under färd och vid väntetid i hästtransporten  överväg därför öppningsbara fönster vilket är standard i vårt ”Sverige-paket”.

LASTA HÄSTEN SÄKERT

Hur ska hästen lastas och transporteras? I en Ifor Williams kan du välja mellan att transportera din häst framlänges eller på diagonalen. Ifor Williams kombiramper som kan öppnas som dörrar eller användas som ramper, sviktar ingenting tack vare sin stabilitet och höga kvalitet. Föredrar du och din häst step-up möjliggör kombirampen just detta i sin funktionalitet. För säkerhets skull har Ifor Williams hästtransporter panikutlösning – du kan fälla bommen utifrån vid behov. Fronturlastning är det mest naturliga för hästen, då den vill röra sig framåt, och detta är standard i alla Ifor Williams transporter utan inbyggd sadelkammare.

Föregående
Nästa
ifor-williams-hasttransporter-tillbehor-talt

HÄSTTRANSPORT TILLBEHÖR

Ska ni på meeting? Vår nyaste serie – HBX – kan utrustas med ett förtält. Tältet kan utrustas med olika tillval: sovalkov, myggnät och golv. Praktiskt, eller hur? 

SÄKERHET FRAMFÖR ALLT!

Ifor Williams hästtransport är rustade med störtbågar, vilket ihop med den helsvetsade ramen av höghållsfasthetsstål ger otroligt stabil konstruktion – allt för din hästs säkerhet! Ifor Williams HB506 har vunnit bäst i test för säkerhet, bromsförmåga, komfort och ventilation i den tyska tidningen ”Cavallo”! Navkåpor som i sin funktion ger förvarning att du bör kontrollera hjulen eller ett högt bromsljus för att varna bakomvarande trafik är några av smarta detaljer i Ifor Willliams hästtransporter.

Helena-Varberg
ifor-williams-hasttransporter-EVENTA

HÄSTTRANSPORT MED BOENDE

Föredrar du komfortabelt  boende med dusch, toalett, ett fullt utrustat kök samt värme i bodelen? Slang på utsidan och utmärkt förvaring för hästens foder är några av fördelarna med vår modell Eventa. 

KÖPA HÄSTTRANSPORT

Vad sägs om 25 års garanti? Ifor Williams hästtransporter tål tuffa tag – både inifrån och utifrån. De är byggda helt utan organiskt material i karossen och det är anledningen till att vi lämnar så frikostiga garantier på hästtransporterna! Det som utmärker Ifor Williams produkter är de genomtänkta och smarta funktionerna. Bladfjädringen – som vi är unika  om – är standard på alla Ifor Williams hästtransporter och bidrar till både stabilitet och komfort under färd. Något vi garanterar hästen uppskattar när den åker bekvämt och kommer fram utvilad!

Några andra saker du kan fundera på när du ska köpa hästtransport

Återigen är det hästens storlek som avgör vilken hästtransport du kan köpa. I vår hästtransport HBE506 kan du köra två hästar även om du bara har B-körkort. Men urvalet av hästtransporter är begränsat för den med fullvuxna hästar och endast B-körkort. Vår rekommendation – om du funderar på att öka din behörighet – är att direkt ta BE-körkort vilket ger dig mycket större urval av hästtransporter  Läs mer i detalj om vad som gäller i vår körkortsguide här.

För att få hästtransporten godkänd för yrkesmässig trafik eller transport över 8 timmar av Miljö & Hälsa behövs en skylt med en häst alt hästhuvud framtill samt texten ”Hästtransport” baktill. Grundkraven är att det tydligt framgår att det transporteras levande djur i fordonet. Skyltarna ska vara lätta att läsa på håll och med svensk eller engelsk text.

Vikten på din häst nu och framöver spelar roll för val av hästtransport  Hästar växer eller kanske ska du köpa fler framöver? Fundera över om ditt behov kommer att förändras med tiden eller om det räcker med enhästarssläp.

I så fall är sadelkammare din lösning för hästtransporten. Ifor Williams säljer både inbyggd och dörrhängd sadelkammare samt sadelskåp på hjul.

Du får kombirampens dubbla funktion som ger dig ett större användningsområde av din hästtransport om du tar bort inredningen kan du köra annat, tex höbalar eller pallgods. Det är lätt att komma fram med trucken när dörrarna på hästtransporten står öppna. Med kombiramp kan hästen välja att gå på ramp eller step-up. Här finns ett val för hästen och en praktisk funktion för dig som ägare!